Alive tactics by Franciskus Urban

Alive tactics by Franciskus Urban

Något litet om det mesta och nödvändigaste i livet

+

Gott slut på det gamla året!

Mitt livPosted by Urban Sun, November 25, 2012 14:00:26Domssöndagen - kyrkoårets sista dag; tid för bokslut över det gamla för att med förnyade krafter kunna gå in i det nya. Ett nytt kyrkoår börjar nästa söndag med att vi firar första söndagen i Advent.

Efter gudstjänsten idag kom en av deltagarna fram till mig, tackade och ställde en hel rad med frågor: vad betyder det; varför står de siffrorna där; får jag delta i nattvarden? Jag svarar. Han tackar och berättar att han är muslim och kände vördnad inför vår gemensamma Gud. Han var glad. Jag blev glad: -"Välkommen tillbaka!"

Jag andades in ett sista andetag i det heliga rummet och begav mig hem. Full av livskraft och vilja. På bussen far tankarna och en idé börjar ta form kring begrepp som nyår, kunskap, vilja, träning, helhet och upprättelse.

Härom veckan skrev jag följande här i bloggen:
Att börja "gå i kyrkan" är som att börja med Yoga, styrketräning eller spinning. Först kanske man känner sig lite vilse och fumlig i rörelserna. Men man vill ju inte ge upp! Sedan efter någon gång får man träningsverk samtidigt som man upptäcker nya 'muskler'. I takt med att man lär sig, kommer in i det och vågar vara sig själv, precis där och då, så upptäcker man (på nytt) varför man började: För att fortsätta växa; för att ge sig själv något; för att hitta balans, ro och sig själv.

Och visst är det så att för att utvecklas och växa, så måste man träna sig i sådant som gör att man utvecklas och växer... Det enda (och det är inte i negativ mening) som finns från början, i oss alla, är fröet. Längtan...

Väl hemma sätter jag mig där jag nu sitter och ord kopplas ihop. Bilder växer fram. Jag tänker att många brukar avlägga nyårslöften vid nyår. Löften som inte sällan handlar om hälsa, motion, att må bra och att minsann ta tag i sig själv. Sagt och gjort! I tanken startar jag ett träningscenter som kopplar ihop allt detta. Metoden heter Core CrossFit Workout! Eller på svenska: Kärnfull träning i lydnad.

Målet är dubbelt: Dels skall man där kunna få svar på de frågor man inte vågar ställa i kyrkan, dels skall man hitta träningsplaner för hur man kan växa och stärka sin relation med vår Fader - God almighty!

Jag gissar att du reagerade över ordet 'lydnad' ovan. Bra! Det har laddats med negativa värden. I synnerhet i vår individualistiska kultur. Då jag här använder ordet lydnad, så gör jag det i betydelsen 'lyssna' och 'följa'.

Tänker att kanske, kanske skulle man sätta planen i verket. Kanske skulle man kunna lägga upp träningen som en adventskalender... kanske det blir en lagom uppgift för mig under Lilla Fastan..?

Gott Slut önskar jag dig. Och kanske blir vi träningskamrater Du och jag under advent.

Pax!

  • Comments(0)//blogg.a-tac.se/#post184