Alive tactics by Franciskus Urban

Alive tactics by Franciskus Urban

Något litet om det mesta och nödvändigaste i livet

+

Kyrkan - garanten mot islamisering

Ett himla livPosted by Franciskus Urban Tue, February 03, 2015 20:03:22
Så är skolavslutningar i kyrkan på tapeten igen; en mycket märklig diskussion som vissa politiker nu menar löses genom ännu ett lagförslag. Samtidigt rasar debatten om den islamistiska terrorn och även i detta sammanhang försöker politiska partier övertrumfa varandra i att vara "mjuk-hårda" för att vinna opinion.

Över och under allt detta andas ett långt större problem, nämligen ondskan manifesterad i rädsla. Och som av en händelse (!) publiceras här en artikel som tar upp och funderar över såväl rationell som irrationell rädsla; för terrorn och för det okända.

Nedan återfinns inledningen och genom att klicka på PDF-ikonen längst ner kan du ladda hem hela artikeln.


"Är det sant, det som sägs, att det pågår en islamisering? Är det meningsfullt att prata om och är det ens tillrådligt? Kan ett land över huvud taget ”islamiseras”? Vilken roll spelar rädslan för det okända? Vad, om något, kan hjälpa oss vidare och framåt som människor?

Detta är minerad mark med en mängd fallgropar och fällor, inmutade begrepps-kluster och motstridiga analyser. Här finns varbölder och frågor som ingen riktigt vill ta i och en rädsla för att associeras med grupperingar man inte sympatiserar med. Till och med metadiskussioner om formuleringar så som ”att inte vilja ta i frågan” och ”inte tillåtet att” är infekterade. Jag fick rådet att inte ge mig in i detta textprojekt men, om jag ändå gjorde det, skulle vara förnuftig. Jag tackar, uppriktigt, för den omtanken och vill faktiskt ta utgångspunkt precis just där, i omtanken.

Denna text vill jag skriva, just av omtanke om alla de personer som idag sitter med andan i halsen och är rädda; som söker lösningar där lösningar inte står att finna. Jag vill skriva denna text för att peka på vad jag menar skulle kunna hjälpa oss, som människor, vidare och framåt. Jag kommer att hävda att lösningen på det problem jag adresserar finns i bättre kunskap om Kristen tro, lära och tradition; i ett personligt och välgrundat förhållningssätt till Treenig Gud och att förutsättningen för detta är Kyrkan."
  • Comments(0)//blogg.a-tac.se/#post283