Alive tactics by Franciskus Urban

Alive tactics by Franciskus Urban

Något litet om det mesta och nödvändigaste i livet

+

Kyrkan - garanten mot islamisering

Ett himla livPosted by Franciskus Urban Sat, April 23, 2016 00:19:38


På Världsbokdagen, för uppmärksammande av upphovsrätt och det fria ordet:

En viktig text. Kanske den viktigaste?
För drygt ett år sedan, i februari 2015, skrev jag essän 'Kyrkan - garanten mot islamisering'. Det var känsligt och en mening som yttrades var att ämnet närmades mot bättre vetande. Men jag skrev och publicerade den här på bloggen. Och sedan var det tyst.

Det har hänt en del på ett år. Jag upplever att debatten har förändrats. Senaste veckans politiska skandaler har skakat partitoppar och regeringen. Min text håller ännu och kanske är det en av de viktigaste jag skrivit? Kanske landar den annorlunda idag?

Inledningen finner du här. Hela essän finns för nedladdning via PDF-ikonen nedanför.

Tänk på att texten är skyddad (upphovsrätten). Du får fritt ladda ner och skriva ut den för eget bruk. Du får sprida den i mindre omfattning samt länka till denna sida. Texten får citeras med angivande av källa. Texten får inte säljas, publiceras eller tryckas utan författarens medgivande.

Kontakt: info@a-tac.se


"Kyrkan – garanten mot islamisering

Är det sant, det som sägs, att det pågår en islamisering? Är det meningsfullt att prata om och är det ens tillrådligt? Kan ett land över huvud taget ”islamiseras”? Vilken roll spelar rädslan för det okända? Vad, om något, kan hjälpa oss vidare och framåt som människor?

Detta är minerad mark med en mängd fallgropar och fällor, inmutade begrepps-kluster och motstridiga analyser. Här finns varbölder och frågor som ingen riktigt vill ta i och en rädsla för att associeras med grupperingar man inte sympatiserar med. Till och med metadiskussioner om formuleringar så som ”att inte vilja ta i frågan” och ”inte tillåtet att” är infekterade. Jag fick rådet att inte ge mig in i detta textprojekt men, om jag ändå gjorde det, skulle vara förnuftig. Jag tackar, uppriktigt, för den omtanken och vill faktiskt ta utgångspunkt precis just där, i omtanken.

Denna text vill jag skriva, just av omtanke om alla de personer som idag sitter med andan i halsen och är rädda; som söker lösningar där lösningar inte står att finna. Jag vill skriva denna text för att peka på vad jag menar skulle kunna hjälpa oss, som människor, vidare och framåt. Jag kommer att hävda att lösningen på det problem jag adresserar finns i bättre kunskap om Kristen tro, lära och tradition; i ett personligt och välgrundat förhållningssätt till Treenig Gud och att förutsättningen för detta är Kyrkan."


  • Comments(0)//blogg.a-tac.se/#post310