Alive tactics by Franciskus Urban

Alive tactics by Franciskus Urban

Något litet om det mesta och nödvändigaste i livet

+

"Muslimska brödraskapet är ett demokratiskt parti"

Ett himla livPosted by Franciskus Urban Wed, April 27, 2016 00:19:47
Ibland tappar man andan. Jag minns min reaktion den morgonen då vice statsministern i Sverige, i televiserad direktsändning, uttalade frasen "elfteseptemberolyckan". Tiden stannade. Luften tog liksom slut. Hörde jag rätt?!

Det blev, med rätta, stora rubriker. Inte bara i Sverige utan också runt om i världen. Hur kan en företrädare för ett land; ett land i den demokratiska och kristna kultursfären, vara så naiv? Eller var det obetänksamhet? Hur som, borde den typen av händelse som attentatet den ödesdigra dagen i september, liksom exempelvis folkmordet på judar under andra världskriget, vara så väl förankrad som överlagt mord, att såväl felsägningar som –tolkningar vore totalt uteslutna.

Så, en kväll veckan senare, står Masoud Kamali, professor i socialt arbete vid Mittuniversitetet och vid ett Centrum för multietnisk forskning vid Uppsala universitet och debatterar i Sveriges televisions nyhetssändning (Aktuellt klockan 21:00, tisdagen den 26 april 2016). Samma lufthunger infinner sig. Hörde jag rätt? Sade han att "Muslimska brödraskapet är ett demokratiskt parti"? I vetskap om att Muslimska brödraskapets motto är: "Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Allahs ära är vår högsta strävan" inväntar jag stunden då inslaget på nytt kan ses via webben.

Minuterna har aldrig varit så långa. Hörde jag rätt? Så blir inslaget äntligen nåbart och jag konstaterar att vad jag tyckte mig uppfatta var helt korrekt. Vi har alltså en professor i den akademiska världen; en person som utbildar våra unga, som påstår att ”Muslimska brödraskapet är ett demokratiskt parti”. Detta är bortom all kritik.

Men, älskade vänner; för att inte hemfalla åt blott hemskheter och negativism, vill jag rekommendera (förlåt!) min predikan på Fjärde söndagen i Påsktiden: ”Vägen till livet”, i vilken står följande att läsa:

"Kristna förföljs, inte på grund av att vi är emot, utan för att vi bejakar livet. Kristna förföljs runt om i världen. Men inte här. Här blir man förförd och viker därför undan när det kommer till förföljelse. Både inför risken att själva förföljas och för att erkänna att det sker. Inte på våra breddgrader, längre. Här betonas i stället allas vägar"

Hela predikan kan läsas här och för den hugade finns ytterligare via följande länk:
http://stnikolaus.se/resurser/predikningar

Jag vågar påstå att det viktiga nu är att ta detta till sig och jag uppmanar dig verkligen att inte bara läsa utan också sprida detta vidare. Detta borde skapa rubriker!

Fr. Franciskus Urban  • Comments(0)//blogg.a-tac.se/#post311