Alive tactics by Franciskus Urban

Alive tactics by Franciskus Urban

Något litet om det mesta och nödvändigaste i livet

+

Ord och ingen schlager

Ett himla livPosted by Franciskus Urban Sat, May 14, 2016 10:49:47
Förlåt om jag stör i melodifestivalyran, men vi behöver prata klarspråk.

Är du en av alla dem som berömmer dig om att leva i ett land som bygger på kristna värderingar? Vill du att dina barn skall växa upp med samma? Eller med andra? Kanske önskar du dem en tillvaro helt utan fungerande normer? Det finns bara ett sätt för barnen att få växa upp med, förstå och omfattas av det du önskar dem och det är att du lämnar det vidare.

Just nu är boken ’Kyrkan – garanten mot islamisering’ på väg ut i bokhandeln. I den beskrivs just detta, att för att ett samhälle skall kunna fungera utifrån kristna värderingar och normer så måste det finnas livs levande människor – sådana som du och jag – som praktiserar kristen tro och tradition. För detta är Kyrkan en absolut nödvändighet - garanten.

Men få vill ens närma sig frågan att Kyrkan är garanten. Inte ens då det handlar om islamisering. För de flesta som motsätter sig islamisering vill inte heller erkänna Treenig Gud. Inte ens de många som kalla sig kristna vill höra på det örat. Även de vill hålla det lite lagom. Även de sätta sin egen vilja främst och tilliten till världsliga furstar. Annars finge det allt för stora konsekvenser - också för det egna livet - det där med att Kristus är Herren; vägen, sanningen och livet.

Men det finns inte ”någon annan” som gör det. Det hänger på dig. Och mig.

Nu i helgen firar vi i kyrkan Pingst. Det är hänryckningens tid. Det är då Gud sände Helig Ande som hjälper dig och mig att leva som kristna. Det var under den första Pingsten som Kyrkan föddes. Det är en helt annan fest än den yrsel världen bjuder. Livet är ingen schlager, det är på riktigt.

Så börja omedelbums! Kom till kyrkan på söndag och ta med dig barnen. De kommer att tacka dig för att du var en förebild, såg till att de döptes och sedan var deras stöd under uppväxten att leva i sitt dop.

Du är alltid välkommen till kyrkan och att läsa boken ‘Kyrkan - garanten mot islamisering’. Du hittar den bland annat på Amazon, eller hos någon annan bokhandlare.

...och är du osäker på adressen till kyrkan så hör av dig!

Pax+
Fr. Franciskus Urban

  • Comments(0)//blogg.a-tac.se/#post314