Alive tactics by Franciskus Urban

Alive tactics by Franciskus Urban

Något litet om det mesta och nödvändigaste i livet

+

Måste han?!

MåstelivPosted by Urban Wed, February 08, 2012 23:37:55

Men! Måste han vara så seriös och pretentiös hela tiden?!
Nej, det måste han inte. Men som f.d. yrkesofficer, utbildad på såväl värjan som floretten, publicerad poet och citerad i populärvetenskaplig litteratur; som haft en titel på en högskolas litteraturlista, har köksmästarutbildning, jobbat som informations- och utvecklingschef samt rektor inom folkbildningen och nu studerar teologi och filosofi (inklusive retorik) på Lunds universitet; vidare är revisor i Lunds stifts stiftgrupp och, till råga på allt, har den i särklass sämsta humorn söder om polcirkeln - ja då är det inte lätt alla gånger... För att inte tala om hur en del människor reagerar då de blir varse att man dessutom är kristen och snart (förhoppningsvis) officiellt antagen prästkandidat.

Visst krävs det ett mått av seriositet för att kunna kalla sig en "modern klassiker". Men vad som framför allt behövs är vilja, nyfikenhet, mod och engagemang. Dessutom att man är ödmjuk ("Det är inte lätt att va'...")

Men, nej! Jag måste inte vara seriös hela tiden! Ibland skojar jag till det, som nu...

..."En modern klassiker!" Hahaha! Riktigt fyndigt!

Med mycket kärlek och en glimt i ögat, eder

Urban ;)P.S. glömde säga att jag började min militära bana som trumslagarpojke vid salig Kronobergs Regemente i en ålder av tolv år och att jag fortfarande ser ut som tjugofem. Det tycker de i alla fall på Systembolaget. D.S.

  • Comments(0)//blogg.a-tac.se/#post82